学位英语辅导热招
您的位置:自考365 --> > 正文

成人英语三级考试阅读模拟题4

2015-05-29 14:04  来源:网络       我要纠错 | 打印 | 收藏 |

"It hurts me more than you," and "This is for your own good." These are the statements my mother used to make years ago when I had to learn Latin, lean my room, stay home and do homework.

That was before we entered the permissive period in education in which we decided it was all right not to push our children to achieve their best in school. The schools and the educators made it easy on us. They taught that it was all right to be parents who take a let-alone policy. We stopped making our children do homework. We gave them calculators turned on the television, left the teaching to the teachers and went on vacation.

Now teachers, faced with children who have been developing at their own pace for the past 15 years, are realizing we've made a terrible mistake. One such teacher is Sharon Klompus who says of her students—"so passive"—and wonders what happened. Nothing was demanded of them, she believes. Television, says Kiompus, contributes to children's passivity. "We're not training kids to work any more," says Klompus, "We're talking about a generation kids who have never been hurt or hungry. They have learned somebody will always do it for them. Instead of saying‘go look it up', you tell them the answer. It takes greater energy to say ‘no’ to a kid."

Yes, it does. It takes energy and it takes work. It's time for parents to end their vacation and come back to work. It's time to take the car away, to turn the TV off, to tell them it hurts you more than them but it's for their own good. It's time to start telling them "no" again.

1. Children are becoming more inactive in study because ________.

A. they watch TV too often

B. they have done too much homework

C. they have to fulfil too many duties

D. teachers are too strict with them

Best Answer:A

详解:答案A。见第三段第四句Kompus说,电视助长了孩子们学习的消极性。这与A项的内容一致。contribute to 在文中意指“促成、助长”。

2.To such children as described in the passage______.

A. it is easier to say “no” than to say “yes”

B. neither is easy — to say “no” or to say “yes”

C. it is easier to say “yes” than to say “no”

D. neither is difficult — to say “yes” or to say “no”

Best Answer:C

详解:答案C。第三段最后一句讲的是:孩子们说不要花更大的力气。言外之意是说“好”可以少费些力气,这正是C项所表达的意思。

3.We learn from the passage that the author's mother used to lay emphasis on _______.

A. learning Latin

B. natural development

C. discipline

D. education at school

Best Answer:C

详解:答案C。作者在文章开头告诉我们:几年前,我不得不学拉丁语、打扫房间,呆在家里做家庭作业时,我母亲就常对我说:“这与其说使你难受,倒不如说使我难受,这是为你好”。根据经验我们知道这是母亲在要求自己的孩子好好学习时常说的话。这表明作者的母亲管教是十分严格的。故C项为正确答案。

4. By“permissive period, in education”(S1,Para.2) the author means a time ________

A. when children are allowed to do what they wish to

B. when everything can be taught at school

C. when every child can be educated

D. when children are permitted to receive education

Best Answer:A

详解:答案A。第二段具体描述了详permissive period in education(教育的自然发展阶段)的情形:无人要求孩子在学校取得好成绩,无人责怪父母对孩子放任自流。孩子可以使用计算器,可以看电视,父母则驱车去度假。总之,父母对孩子不管教,也就是说,孩子可以随心所欲。这与A项的意思一致。

5.The main idea of the passage is that _______

A. parents should leave their children alone

B. kids should have more activities at school

C. it's time to be more strict with our kids

D. parents should always set a good example to their kids

Best Answer:C

详解:答案C。综观全文,第一段讲作者小时候母亲对他要求严格;第二段讲以后一个时期学校和家长对孩子采取了任其自然发展的态度;第三段讲现在老师发现这个时期成长起来的孩子十分缺乏积极主动的精神,认识到听任孩子自然发展的态度十分错误;第四段指出现在必须改变这种状况,即像以前那样严格要求孩子。由此可见,本文主题思想是C项。

相关资讯:
网站导航:
 学位英语 指南 报名 查分 试题 复习  PETS考试 指南 报名 查分 试题 复习
 自考辅导 选课 试题 笔记 方法 技巧  特别推荐 论坛 帮助 学习卡 客服 邮箱
全科套餐
450元/门
超值优惠套餐=基础学习班+冲刺串讲班(部分地区另包含真题精讲班或习题精讲班) 85/95课时
实验班
1200元/门
含套餐全部课程及服务,当期考试不过,按协议退费。 85/95课时
基础学习班
350元/门
紧扣教材大纲,逐章系统讲解
课时数:70课时
冲刺串讲班
200元/门
梳理重要考点,预测命题方向
课时数:15课时
真题精讲班
100元/门
精讲历年真题,直击命题精髓
课时数:10课时
习题精讲班
100元/门
精讲典型习题,提高应考能力
课时数:10课时
学员 yanwuyingge:

外语教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型外语远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型外语远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。


公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的外语课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的外语人才。


为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试英语、行业英语、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖英语、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类外语专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解外语类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。


北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。


公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、外语、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。


精彩推荐

版权声明
  1、凡本网注明 “来源:自考365网校”的所有作品,版权均属自考365网校所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:自考365”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:webmaster@zikao365.com
电话:010-82319999-2371