您的位置:自考365 > 复习指导 > 笔记串讲 > 文学 > 英语国家概况 > 自考“英语国家概况”新考纲题目整理(9)

自考“英语国家概况”新考纲题目整理(9)

2007-01-30 16:07   【 】【我要纠错

  第十七章 American in Postwar Era (1945-1980s)

  选择题

  1 Since 1945 the United States had entered a twenty- five of economic boom, ______did NOT experience great development.

  A. automobile B. computer C. housing D. defense

  答案: B

  2.The Truman Administration decided to provide aid for _____-to avoid these two countries fall into the hands of Soviet Union in 1947.

  A. Greece and Turkey B. France and Italy C. the U.K. and France D. Poland and Czech

  答案: A

  3.Since 1945 他和United States had entered a _______ years economic boom.

  A.ten B. fifteen C. twenty D. twenty-five

  答案:D

  4. Which of the following statements did not happen in 1947?

  A. Britain informed the U.S. that it would end financial support of Greece and Turkey.

  B. The Secretary of State announced the Marshall Plan.

  C. President Truman made the open declaration of the containment policy.

  D. The Civil War in China broke out.

  答案:C

  5.In December, 1956, the Supreme Court declared ________ 's segregation laws unconstitutional.

  A.California B. Oregon C. Arizona D. Alabama

  答案: D

  6.From the mid-seventies onwards, the United States suffered from “______”,that is, the occurrence of stagnation and inflation at the same time.

  A. stagflation B. crisis C. depression D. crash

  答案: A

  7.Of the three cornerstones of the postwar economic boom, _______ was not related to the upsurge in births.

  A. automobile B. defense industries C. housing D. all of the above 答案:B

  8.After the Second World War, both the US and the Soviet Union first

  at tempted to exercise control over ________.

  A. Middle East B. Eastern Europe C. Western Europe D. North Korea 答案: B

  9. During the Missile Crisis, Soviet Union sent missiles to Cuba except ______.

  A. long-range missiles B. medium missiles C. Chinese Civil D. Vietnam Civil

  答案: A

  10. From 1948 to 1966 average yearly growth in real spendable earnings was _______ percent in the United States.

  A. 1.1 B. 2.1 C. 3.1 D. 4.1

  答案: B

  11. The United States and the People's Republic of China established diplomatic relations in _____.

  A. 1972. B. 1974. C. 1978 D. 1979

  答案:D

  12.On June 5,1947,______ suggested that the US should offer economic aid to Western Europe so as to protect the region from Soviet expansion.

  A. George Marshall B. Franklin D. Roosevelt C. George Kennan D. anti-Communist

  答案:A

  13.McCarthyism was a full-scale, ________ hysteria in the United States in the 1950s.

  A. Nazi B. Fascist C. Communist D. anti-Communist

  答案:D

  14.Marshall Plan was announced on June 5,_______.

  A.1947, B.1948 C.1949 D.1950

  答案: A

  15.Education was made a function of the state under the _______ Amendment to the US Constitution.

  A. Tenth. B. Eleventh C. Twelfth D. Thirteenth

  答案:A

  16 Of the following, ________ is not a nationally observed holiday.

  A. Christmas B. Thanksgiving Day C. New Year's Day D. Easter Sunday.

  答案:D

  17.The United States is by far the ______ industrial country in the world.

  A. biggest B. second biggest C. third biggest D. fourth biggest. 答案:A

  18.The safeguards against misuse of powers come in the form of _______.

  A. separation of powers B. executive orders C. presidential elections D. party political

  答案:A

  19.In America, junior colleges include the following colleges except _______ one.

  A. junior B. Bible C. community D. technical

  答案:B

  20.The second busiest port in the United States is ______.

  A. New York B. Houston C. Los Angeles D. New Orleans

  答案: D

  21.Under the pressure of the Anti-war Movement,______ decided not to run for the presidency for a second term……

  A. Truman B. Nixon C. Johnson D. Kennedy

  答案:C

  22.The Standard Oil Company was founded by ________.

  A. Morgan B. Ford C. Rockefeller D. Dupent

  答案:C

  23.Abraham Lincoln belonged to _________.

  A. the Federalist Party B. the Whig Party

  C. the Republican Party D. the Democratic Party

  答案: C

  24._________ was meant to guarantee the blacks and others the right

  to vote.

  A. Emancipation Proclamation in 1863

  B.The Civil Rights Act of 1964.

  C. The Thirteenth Amendment to the Constitution in 1865.

  D. The Voting Rights Act of 1965

  答案: D

  25.The President cannot veto a law if Congress passes it by a _______ vote at the second time.

  A. one-third B. half C. two-thirds D. three-fourths

  答案 : C

  26.Elementary and secondary education in the United States covers ______ years.

  A. 10 B. 11. C. 12 D. 13.

  答案:C

  27.The tallest building in the world is Sears Tower in_______.

  A. New York B. Washington D.C C. Chicago D. Detroit

  答案: C

  28. By vote of Congress in 1968, the third Monday of every January is now a federal holiday in the honor of ________.

  A. Martin Luther King B. Abraham Lincoln

  C. George Washington D. Thomas Jefferson

  答案:A

  29._______ is the largest mainland state of the U.S.

  A. Texas B. Hawaii C. Rhode Island D. Alaska

  答案: A

  30.The American Constitutional was went up to in ________.

  A. 1776 B.1781 C.1787 D.1791

  答案: D

  31. Pushed by the Progressive Movement, Presidents Theodore Roosevelt (1901-1909) and Woodrow Wilson (1913-1921) initiated changes from the 19th century tradition of ______.

  A. monopoly B. laissez faire

  C. government regulation D. market control

  答案:B

  32.Kennedy proposed the program of_______.

  A. New Freedom B. New Deal C. New Frontier D. War on Poverty

  答案:C

  33. The United States has a free market economy with a dominant

  _______sector.

  A. state-owned B. collective C. private D. corporate

  答案:C

  34.The president of the United States is the head of the _________branch……

  A. Legislative B. executive C. judicial D. party

  答案:B

  35.The community college made its appearance in the early ________.

  A. 1700s B.1800s. C.1900s D.1990s

  答案:C

  36.In the early part of the 19th century,_______ City was the center

  of American writing.

  A. Boston B. Philadelphia C. Chicago D. New York

  答案:D

  37. The aim of President Roosevelt's New Deal was to “save American”。

  A. economy B. politics C. society D. democracy

  答案:D

  38.The Truman Doctrine was directed against ________.

  A. Nazi fascism B. Communism C. Japan D. The “free world”

  答案:B

  39. The largest land that the U.S got from France was ________.

  A. the Louisiana Territory B. Texas C. New Mexico D. Old

  Northwest 答案:A

  40.Woman obtained voting right from the _______ Amendment to the Constitution.

  A. 17th B. 18th C. 19th D. 20th

  答案:C

  41.MCCarthyism was a full-scale,_________ hysteria in the United States in the 1950s.

  A. Nazi B. Fascist C. Communist D. anti-Communist

  答案:D

  42. Presidential election is held every _________ years in November in the U.S.A.

  A. tow B. three C. four D. five

  答案: C

  43.Of the following subjects, ________ is not one of the “basics ” of elementary school curriculum.

  A. reading B. writing. C. history D. mathematics

  答案:C

  44.The symbols of egg and hare are most frequently associated with ______.

  A. Thanksgiving Day B. Easter C. Independence Day D. Halloween 答案:B

  45. In America, the constitution provides that____ shall be President of the Senate.

  A. Speaker B. President C. chief Justice. D. Vice President

  答案:D

  46. Military institutions belong to _______.

  A. research universities B. Doctoral universities C. Junior colleges D. specialized

  答案: D

  47. The Mississippi proper rises in the lake region in North ________.

  A. Minnesota B. the meeting Gulf of Mexico C. Montana D. Pennsylvania. 答案:A

  48. The Compromise of 1850 allowed __________ to be accepted as a free state.

  A. New Mexico B. Utah C. Pennsylvania D. California 答案:D

  49.The American economy is characterized by a high degree of ________.

  A. government regulation B. individual ownership C. corruption

  D. monopoly 答案:D

  50.The heads of the various executive departments form a council of advisers generally know as the President's _______.

  A.Advisory Group B. Executive Office C. Special Commission D. Cabinet 答案:D

本文转载链接:自考“英语国家概况”新考纲题目整理(9)

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划