您的位置:自考365 > 复习指导 > 笔记串讲 > 文学 > 英语国家概况 > 自考“英语国家概况”新考纲题目整理(7)

自考“英语国家概况”新考纲题目整理(7)

2007-01-30 16:04   【 】【我要纠错

  第十五章 American History(练习题二)

  考纲:

  American History (1600-1900)

  1.The 'discovery' of the Now world

  2.Causes of the colonization of the New World

  3.The original 13 colonies

  4.The American War of Independence and its consequences

  5.Establishment of a federal form of government

  6.Consequences of territorial expansion and the Westward Movement

  7.The American Civil War and its impact on the development of the U. S.

  8.Rapid growth of capitalism after the Civil War

  American History (1600-1900)

  Ⅰ。Chooce the one that you think best answers the question.

  1. The place that Columbus landed was* d .*

  A. India B. islands in Asia C. the current territory of the USA D. islands in the now West Indies

  2. The chief reason for early setters to come to the New Continent was* d *.

  A. to seek better opportunity

  B. to escape religious persecution

  C. to satisfy the urge for adventure

  D. A & B

  3. What were the causes of the American War of Independence ? D

  A. The development of colonial economy led to demand for more

  power to determine their own business

  B. the cruel exploitation of the colonies by the British government

  C. the sale of tea in the colonies

  D. A & B

  4. The significance of the American War of Independence is that* c .*

  A. It paved the way for the development of capitalism in North America

  B. It initiated a period of bourgeois revolution against feudal rule the or colonial rule

  C. both A & B

  D. None of the above

  5. The Articles of Confederation was unusual because it provided for * d .*

  A. absolute government

  B. federal government

  C. constitutional monarchy

  D. no king

  6. In 1787, delegates from the states held a meeting in Philadelphia to make the Articles of Confederation adequate. The meeting came to be called the * b .*

  A. Continental Congress

  B. Constitutional Convention

  C. Independent Convention

  D. Congress Meeting

  7. The contradiction that arose at the Constitution Conference of 1787 was contradiction between * d .*

  A. big states and small states

  B. industrial-commercial interests and landed interests

  C. one house or two houses for Congress

  D. A & B

  8. The Bill of Rights Amendments* b .*

  A. dealt with procedural matters

  B. included not only procedural guarantees but also guarantees of basic rights for the individual

  C. were adopted merely to satisfy those who opposed the Constitution

  D. were reluctantly accepted by the Federalists

  9. The Federalist Papers were Written to support the* a .*

  A. Constitution

  B. Articles of Confederation

  C. Bill of Rights

  D. Federalists

  10. President Jefferson bought the* d *territory from France for 15 million dollors .

  A. Midwest B. Florida C. Mississippi D. Louisiana

  11. The implication of the “Manifest Destiny” are * a .*

  A. the legitimacy of American territorial expansion and American obligation of the spread of American value and institution

  B. the legitimacy of the westward movement

  C. the Americans were doing the Lord's work in spreading American democracy to other places

  D. None of the above

  12. The agreement of the Constitutional Convention to give each state and equal vote in the Senate and make representation in the House reflect the size of each state's population has been known as the * b .*

  A. Great Charter

  B. Great Compromise

  C. Rights Amendments

  D. Compromise of 1850

  13. The basic cause of the American Civil War was* a *,but the immediate cause was the of the South.

  A. conflicts over slavery, break-away

  B. westward expansion, Emancipation Proclamation

  C. debates in Congress, Uncle Tom's cabin

  D. Lincoln's decision anti-slavery reformers

  14. After the Civil War * a * became a strong trend in the American economy.

  A. monopoly by big business

  B. development of small business

  C. nationalization of business

  D. Civil Right Movement

  15. Which of the following sentences is not true? * c *

  A. The Puritans came to America to escape religious persecution and to establish what they considered the one true church.

  B. One of the slogans raised by the people in the colonies was “No taxation without representation.

  C. British general Cornwellis surrendered his whole army to George Washington at Saratogo in Northern New York.

  D. The“Manifest Destiny”theory appeared during the westward movement to

  justify the conquest of the whole continent.

  Answer

  Ⅰ。1.d 2.d 3.d 4.c 5.d 6.b 7.d 8.b 9.a 10.d 11.a 12.b 13.a 14.a 15. c

  Ⅱ。

  1. Christopher Columbus discovered the North America in the year 1492.

  2. Jamestown in 1607.

  3. The Puritans were wealthy, well educated gentlemen, but Pilgrim were mostly poor, laboring people.

  4. The clash at Concord and Lexington.

  5. The chief weakness of the Articles of Confederation was that it failed to set up a government that could function.

  6. He issued the Emancipation Proclamation for the purpose of winning support for the Union at home and abroad by making the war a just war against slavery.

  7. As a result of the U.S. Mexican War the United States won California and New Mexico.

  8. The Compromise of 1850 was an agreement, which kept a balance between free and slave states in the Senate.

  9. The Gettysburg Victory was the turning point of the Civil War.

  10.The direct cause of outbreak of Civil War was that the southern states left the Union and formed a new nation but President Lincoln was determined to maintain the Union.

  11.The government carried out the Policy of trade protectionism.

本文转载链接:自考“英语国家概况”新考纲题目整理(7)

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划