您的位置:自考365 > 复习指导 > 笔记串讲 > 文学 > 英语国家概况 > 自考“英语国家概况”新考纲题目整理(8)

自考“英语国家概况”新考纲题目整理(8)

2007-01-30 16:06   【 】【我要纠错

  第十六章 American History (1900-1945)

  选择题

  1 Which of the following statement shows the tremendous growth of American economy between the end of the Civil War and 1900?

  A Steam and electricity replaced human muscle.

  B. Machines and oil were used.

  C. Steam took the place of iron; people and goods could be moved by railroads.

  D. All of the above.

  答案:D

  2 Which of the following does not account for President Theodore Roosevelt's contributions?

  A. The initiation of large-scale irrigation projects.

  B. The implementation of the Sherman Anti-trust Act.

  C. The adoption of the Hepburn Act of 1906.

  D. The passage of the Federal Reserve Act.

  答案:D

  3The most important features in the growth of the American economy in the early 20th century were_______.

  A. the use of steam and electricity as chief energy, the use of and the development of railway

  B. the appearance of airplane, the use of electricity on a large scale and urbanization

  C. the development of large corporation, urbanization and the application in production of new technology

  D. the development of industry and large cities, the expansion of railroad network

  答案:C

  4 The Progressive Movement was ________.

  A. an organized campaign with clearly-defined goals.

  B. a number of diverse efforts at political, social, and economic reforms

  C. a movement aiming at exposing the dark sides of society.

  D.a movement aiming at improving people's living standard

  答案:B

  5 Versailles Treaty System was the result of Paris Conference in ________.

  A. Asia B. Europe C. North America D. Africa 答案:B

  6 In the United States, the Ku Klux Klan terrorized and attacked ________.

  A. blacks B. all progressives C.The stock market crash D. both A and B 答案:D

  7 _______ was the beginning of a long economic depression in the U.S.

  A. The bankruptcy of banks B. Serious unemployment

  C. The stock market crash D. Farm foreclosures

  答案:C

  8. American policy towards the Soviet Union was centered on three of the following except_______.

  A. to prevent the United States from being dragged into the war

  B. to keep the Soviet Union in the war

  C. to influence Soviet foreign policy

  D. to get the Soviet Union into the war against Japan

  答案:A

  9 In 1932, in the depth of the depression, the American people chose _______as their next president who promised to get America out of the depression.

  A. Theodore Roosevelt B. Franklin D. Roosevelt

  C. Woodrow Wilson D. Herbert C. Hoover

  答案:B

  10 The 1920s in the United States has been described by many historians as a period of _____.

  A. material failure B. spiritual frustration

  C. political confusion D. social reform

  答案:B

  11 American wartime objectives included the total destruction of _______powers.

  A Axis B. Asian C. Allied D. European

  答案:A

  12.Faced with the serious economic crisis the Hoover administration_________.

  A. refused to take strong government action

  B. took some effective measures

  C. asked for help

  D. did nothing

  答案:A

  13.Which of the following that are concerned with President Franklin D. Roosevelt is NOT ture?

  A. the New Deal B. the Teheran Conference

  C. the Yalta Conference D. the Potsdam Conference

  答案:D

  14.The decision on setting - up of a world organization: the United Nations was made at _____.

  A Yalta Conference B. Potsdam Conference

  C. Teheran Conference D. Paris Conference 答案: A

  15 The Great Depression was induced by all the following causes but ________.

  A. stock market speculation B. credit over-expansion

  C. government involvement D. lack of control over the banking system

  答案:C

  16. Alaska and Hawaii were accepted into the United States of America in _______.

  A. 1956 B. 1957 C. 1958 D. 1959

  答案:D

  17 When the ________ War broke out in June, 1950, Truman sent the 7th Fleet to the Taiwan Straits to prevent PLA from liberating Taiwan.

  A. First world B. Second World C. Korean D. Vietnam

  答案:C

  18.Pushed by Progressive Movement, Presidents Theodore Roosevelt(1901-1909) and Woodrow Wilson (1913-1921) initiated changes from the 19th century tradition of ________.

  A monopoly B. laissez faire C. government regulation D. market control 答案:B

  19.The president of the United States is the head of the ________ branch.

  A. legislative B. executive C. private D. corporate

  答案:B

  20.McCarthyism was a full-scale, ________hysteria in the United

  States in the 1950s.

  A. Nazi B. Fascist C. Communist D. anti-Communist

  答案:D

  21. The American economy is characterized by a high degree of _____.

  A. government B. individual ownership C. corruption D. monopoly 答案:D

  22. The Second World War finally ended in ______.

  A. 1945. B.1946. C.1947 D. 1949

  答案:A

  23.During the Second World War, American wartime objectives were the total destruction of ____powers.

  A the Axis B Asian C. the Allied D. European

  答案:A

  24 The United States supplies almost _______ of all the exports of grain in the world.

  A. one fourth B. one fifth C. a half D. two thirds.

  25 ______ is the nation's leading center of heavy industry in the United States.

  A Northwest B. Midwest C. Southwest D. West

  答案:B

  26. The ______ War turned out to be America's Longest war it ever fought.

  A. First World B. Second World C. Korean D. Vietnam

  答案:D

  27 _______ are the fastest-growing racial and ethnic group in the

  United States.

  A. Hispanics B. White ethnics C. Asian-Americans D. Indians

  答案:C

  28 The United States did not join the Second World War directly until______ in December, 1941.

  A. Great Depression B. Pearl Harbor incident

  C. the Japanese D. the German attack on Poland.

  答案:B

  29. The _______ problem has been a key problem in U.S.- China relations.

  A. Taiwan B. trade C. Korea D. Vietnam.

  答案:A

  30.______ is the leading commercial crop in the South of America.

  A. Cotton B. Corn C. Wheat D. Rice

  答案:A

  一句话问答

  1. What are the real American Literature begin?

  答:It began after the American War of Independence.

  2 Where is the president of the United States official residence?

  答:The White House is his official residence.

  3.What is the American foreign policy in the early 1930s?

  答:In the early 1930s, the American foreign policy was isolationist.

  4.What is the most central functions of the Congress in America?

  答:It is the passage of laws.

  5.Which three branches is the U.S. government divided into?

  答:They are the legislative, the executive and the judicial.

  6. Who designed and flew a successful plane n 1911?

  答:Glenn E. Curiss designed and flew a successful plane in 1911.

  7 What policy did the United States pursue during the early period of WW.I .

  答: The United States pursued a policy of pro-Ally partiality.

  8. When did the United States government declare war on Germany?

  答:The United States government declared war on Germany on April 6, 1917.

  9. What's the aim of the New Deal measures?

  答:The aim of the New Deal measures was to save American democracy and the capitalist system.

  解释题

  1.Progressive Movement

  答:A movement at the turn of the century, it demanded government regulation of the economy and social conditions. Therefore, it was a number of diverse efforts at political, social, and economic reforms.

  2. New Deal

  答:The program put forward by President Franklin D. Roosevelt in 1932 to deal with the Great Depression. Roosevelt made Congress pass a large number of New Deal acts and helped to set up many efficient social economical and financial systems. The New Deal did help overcome the most serious economic crisis of the capitalist system up to that time.

  3. the KKK

  答:The Ku Klux Klan was first organized in 1866 and then reformed in 1867 after the Civil War in the South. The KKK terrorized and attacked not only blacks, but also progressives, labour union organizers, communist or socialist party members

本文转载链接:自考“英语国家概况”新考纲题目整理(8)

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划