您的位置:自考365 > 复习指导 > 笔记串讲 > 公共课 > 英语(二) > 自考“英语(二)”完整讲义(151)

自考“英语(二)”完整讲义(151)

2007-09-11 15:03   【 】【我要纠错

  Ⅲ Vocabulary and Structure

  1.But the question persists ____the computer will make it easier or harder for human beings to know who they really are.

  [A] when [B] how

  [C] why [D] whether

  2.There may be a tendency to mistake data ____wisdom, just as there has always been a tendency to confuse logic ____values.

  [A] with with [B] for for

  [C] with for [D] for with

  3.It may be regarded as a substitute for intelligence ____an extension of it.

  [A] instead of [B] except for

  [C] as well as [D] such as

  4.It may foster the illusion that man is asking fundamental questions when actually he is asking only functional____.

  [A] one [B] ones

  [C] that [D] those

  5.Men were challenged by error and would not stop thinking and exploring ____they found better approaches for dealing with it.

  [A] though [B] while

  [C] until [D] otherwise

  6.The danger is not ____that man will be controlled by the computer as that he may imitate it.

  [A] so many [B] so much

  [C] too many [D] too much

  7.The ____of poets may enable the men to see a wider range of possibilities than technology alone may inspire.

  [A] companion [B] companions

  [C] company [D] companies

  8.Easy and convenient ____to facts can produce unlimited good.

  [A] access [B] advance

  [C] advice [D] acceptance

  9.It requires a very unusual mind to ____the analysis of a fact.

  [A] undergo [B] underlie

  [C] undertake [D] undermine

  10.The poet can help to keep man from making himself ____in the image of the computer.

  [A] out [B] over

  [C] up [D] for

  Ⅳ C-E Translation

  1.计算机可能使人们对具体问题的答案过分自信。

  2.人们倾向于把智力和洞察力混为一谈。

  3.人们可能意识不到自我接受的必要性。

  4.诗人提醒人类注意自身的独特性。

  5.对这个问题进行思索就是一个收获。

  Unit 15

  单元自测答案

  I.Word Spelling

  1.leap 2.vital 3.persist

  4.conquer 5.universal 6.prolong

  7.safeguard 8.possess 9.technician

  10.obscure 11.genuine 12.certainty

  13.analysis 14.raw 15.confidence

  16.secondary 17.integrate 18.route

  19.economics 20.Pupil

  Ⅱ Word Form

  1.be regarded 2.involved 3.spreading

  4.is pronounced 5.bursting 6.to enhance

  7.rawest 8.to distinguish 9.growing

  10.have been hiring

  Ⅲ Vocabulary and Structure

  1.D 2.D 3.A 4.B 5.C

  6.B 7.C 8.A 9.C 10.B

  Ⅳ C-E Translation

  1.The computer may promote undue confidence in concrete answers.

  2.There is a tendency to confuse intelligence with insight. / Men tend to confuse intelligence with insight.

  3.Men may not realize the need to come to terms with themselves.

  4.The poet reminds men of their uniqueness.

  5.To speculate on this question is a gain.

本文转载链接:自考“英语(二)”完整讲义(151)

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划