您的位置:自考365 > 自考大讲堂 > 网校名师叶文芳07年10月自考《英语(一)》真题点评

网校名师叶文芳07年10月自考《英语(一)》真题点评

2007-11-20 13:22   【 】【我要纠错

快来参加自考《英语(一)》课程的辅导>>

自考网播放页面

  2007年10月自考《英语(一)》部分真题答案及解析

  Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points,1 point each)从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。

  2. If you_in taking this attitude,we'll have to ask you to leave.

  A. insist  B. resist  C persist  D. exist

  答案:C

  解析:insist on doing sth;persist in doing sth 坚持做某事

  3.He'll_his nervousness once he's on stage.

  A. get over  B.get off  C.get out  D. get through

  答案:A

  解析:A. 克服;B. 脱下,开始;C. 离开;D. 到达

  4.At the age of fourteen,Maggie went to a_girls' school along with her sister.

  A. near  B. nearby  C. close  D. neighbor

  答案:B

  解析:A. 亲密的;B.附近的,临近的;C. 近的,紧密的;D. 邻居

  5.Miranda happily accepted an invitation to lunch at Rules,her_restaurant.

  A. popular  B. preferred  C. favored  D. favorite

  答案:D

  解析:favorite表示“最喜欢的”

  6. We request that all cell phones_for the duration of the performance.

  A. be turned off         B. should turn off

  C. ought to be turned off  D. to be turned off

  答案:A

  解析:本题考查虚拟语气及被动用法

  7.Who was the first person_today?

  A. spoke to you   B. with you spoke

  C. you spoke to   D. spoke with you

  答案:C

  解析:本题考查省略了that的定语从句的用法

  8.A person who talks to_is not necessarily mad.

  A. himself  B. oneself  C. yourself  D. itself

  答案:A

  解析:本题考查代词的一致

  9.Spanish people usually speak_than English people.

  A. quick  B.quickly  C. more quick  D. more quickly

  答案:D

  解析:考查比较结构的用法

  10.Did you hear__ Mary said?

  A. that  B. what  C. which  D. that what

  答案:B

  解析:本题考查what引导的宾语从句的用法

  Ⅱ.Cloze Test (10 points,1 point each)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。

  People work,play and share ideas with one another. To live together,they must understand one another. Not only are there many ways for them 11 others know what they think or want,there are also ways in 12 they can find out what others think or want. These ways of knowing about others or letting others know your ideas are called communication,13 of which is done by language,whether spoken or written. To have communication,there must be people who listen to and understand 14 language.Besides,there must be people to read and understand written language 15 there is communication.

  There are ways of communicating without language,too. A smile is understood everywhere; 16 is laughing or crying. Pointing to something directs 17 to the object. 18 a glance can be used to communicate. Some movements of the 19 also have special meanings. For example,we nod to say “Yes” and shake our heads to mean “No.” Sometimes pictures are used to explain a thought or to 20 a story. At other times,a simple sound or even a color is used to give information. Red,for example,is often a sign of danger.

  11. A. let     B. to let    C. letting    D. having let

  12. A. that    B. what    C. which     D. how

  13. A. many   B. few     C. a few     D. most

  14. A. spoken  B. written  C. foreign   D. native

  15. A. before   B. after    C. as       D. for

  16. A. as      B. so       C. either    D. neither

  17. A. subject  B.movement  C. attention  D. care

  18. A. However B. Even        C. So        D. And

  19. A. language B. eyes        C. body      D. matter

  20. A. speak   B. say         C. talk        D. tell

  参考答案:BCDAB ;BBDCD

  Ⅴ.Word Form (10 points,1 point each)将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

  56. Things started to go_(bad) wrong for Eric after he lost his job.

  答案:badly

  解析:考查副词修饰形容词的用法

  57.There have been questions about the_(accurate) of the report.

  答案:accuracy

  解析:考查名词的所有格

  58. Water had got into the radio,and now it was completely_(use)。

  答案:useless

  解析:考查形容词的用法

  59.Any policy that creates unemployment will meet with strong_(resist)。

  答案:resistance

  解析:考查名词的用法

  60. The test measures language learners'_(achieve) in reading English novels.

  答案:achievement

  解析:考查动词的名词变化

  61.Her topic was complex,but she_(simple) it in a way that we could all understand.

  答案:simplified

  解析:考查时态和动词的用法

  62.Using a seatbelt will reduce the_(likely) of serious injury in a car accident.

  答案:likelihood

  解析:考查名词的用法

  63.He spent much of his spare time making small_(wood) toys for his children.

  答案:wooden

  解析:考查形容词的用法

  64.His body ached all over and the_(wound) arm felt as if it were dropping off.

  答案:wounded

  解析:考查过去分词的用法

  65.When people are famous and wealthy,they tend to search for something else to_(rich) their lives.

  答案:enrich

  解析:考查动词的用法

  Ⅵ.C-E Translation (15 points,3 points each)将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

  66.我不记得在什么地方见过这辆车。

  67.还没有决定由谁来主持明天的会议。

  68.如果不辞职的话,他现在会过得更好。

  69.这个房间不够大,容纳不了这么多人。

  70.回到家她才发现把手表忘在办公室里了。

  参考答案:

  66. I can not remember where I have met this car.

  67. I haven't decided that who will hold tomorrow's meeting.

  68. If he hadn't resigned,he would live better.

  69. The room is not enough to hold so many people.

  70. He didn't find he lost his watch in the office until he came home.

  (作者:自考365网校名师叶文芳)

  以上内容仅供参考,转载请注明出处。

自考365

本文转载链接:网校名师叶文芳07年10月自考《英语(一)》真题点评

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划