学历改变命运
24小时客服:010-82335555
当前位置:首页> 英语国家概况 > 2012年自考《英语国家概况》冲刺练习九

2012年自考《英语国家概况》冲刺练习九

2012年08月14日    来源: 网络   字体:   打印

  1. There are some ____ universities,including the Open University in Britain.

  A. 70

  B. 80

  C. 90

  D. 100

  2. Some _____ per cent of secondary schools in England are grant-maintained (GM)self-governing schools.

  A. 10

  B. 15

  C. 20

  D. 25

  3. The universities of Oxford and Cambridge date from the ____ centuries.

  A. 12th and 13th

  B. 13th and 14th

  C. 14th and 15th

  D. 15th and 16th

  4. Over ____ science parks have been set up by higher education institutions in conjunction with industrial scientists and technologists.

  A. 10

  B. 20

  C. 30

  D. 40

  5. With about _____ daily and Sunday newspapers published nationwide,the British public reads more newspapers than virtually any other country in the world.

  A. 110

  B. 120

  C. 130

  D. 140

  6. The BBC World Service broadcasts international news worldwide,using English and ____ other languages.

  A. 37

  B. 38

  C. 39

  D. 40

  7. In summer there are open-air theatres,including one in London's Regent's Park,where ____ are performed,and the Minack Theatre,which is an open cliffside near Land's End in Cornwall.

  A. William Shakespeare's plays

  B. Christopher Marlowe's plays

  C. Ben Johnson's plays

  D. George Bernard Shaw's plays

  8. Pantomime is a kind of play based on a traditional fairy tale and per- formed ____.

  A. at Easter

  B. on New Year's Day

  C. on St. Patrick's Day

  D. at Christmas time

  9. Edinburgh International Festival of Music and Drama takes place for a period of 3 to 4 weeks between ____ when Edinburgh becomes a center of cultural activity.

  A. July and August

  B. August and September

  C. September and October

  D. October and November

  10. In ____ each year the National Film Theatre hosts the London Film Fes-tival,at which some 250 new films from all over the world are screened.

  A. September

  B. October

  C. November

  D. December

  1. C 2. B 3. A 4. D 5. C 6. B 7. A 8. D 9. B 10. C

1 2 3 4 5 6 7 8 9
高效毕业班 自考整专业高端班