学历改变命运
24小时客服:010-82335555
当前位置:首页> 英语国家概况 > 2012年自考《英语国家概况》冲刺练习六

2012年自考《英语国家概况》冲刺练习六

2012年08月14日    来源: 网络   字体:   打印

  I. Read the following unfinished statements or questions carefully. For each unfinished statement or question four suggested answers marked A,B,C and D are given. Choose the one you think best completes the statements or answers the question.

  1. The economic policy Britain pursued in the 1950s and 1960s was based on the theory of ____.

  A. Adam Smith

  B. John Maynard Keynes

  C. Margaret Thatcher

  D. Karl Marx

  2. In the 1970s Britain maintained the _____ growth rate and the _____ inflation rate among the developed countries.

  A. lowest/lowest

  B. highest/highest

  C. lowest/highest

  D. highest/lowest

  3. Under Margaret Thatcher Britain experienced _______.

  A. economic recession

  B. economic expansion

  C. economic decline

  D. economic depression

  4. In Britain service industries account for about ____ of its gross domestic product (GDP)。

  A. one-third

  B. two-thirds

  C. three-fifths

  D. four-fifths

  5. The following are the reasons why British coal mining is today called a “sick” industry except _____.

  A. Britain has used up almost all coal deposits

  B. the demand for British coal has declined

  C. petroleum,water power,and electric power are replacing coal for many purposes

  D. the old British mines are narrow and deep,making it difficult to sue machines fro mining

  6. Which of the following is not true of British iron and steel industry?

  A. Britain's steel industry is declining.

  B. No more new discoveries of iron ore have been found in Britain.

  C. Supplies of iron ore are now mostly foreign.

  D. Compared with newer plants in the world,Britain's steelworks are not efficient.

  7. Rolls-Royce is world famous for _____.

  A. machine tools

  B. household appliances

  C. luxury automobiles

  D. high-quality knives and hand tools

  8. Why is it that Britain today imports more clothing than it exports?

  A. British clothing is of poor quality.

  B. Britain does not grow cotton.

  C. Many countries with lower costs can produce clothing more cheaply than the British can.

  D. Britain has a highly developed transportation system.

  9. The area between _____ and ______ is now often referred to as the “Silicon Glen”。

  A. London/South Wales

  B. the Oxford/the Cambridge

  C. London/the Cambridge

  D. Glasgow/Edinburgh

  10. Which of the following is not true of Britain's agriculture?

  A. British farming is highly mechanized.

  B. Agriculture in Britain is intensive.

  C. British farming is very efficient.

  D. Britain's agriculture can produce enough food for its people

  11. Which area is called the Garden of England and is famous for beautiful blossoms in spring?

  A. The county of Kent in southeastern England.

  B. The county of East Sussex in southern England.

  C. The county of West Sussex in southern England.

  D. The county of Essex in eastern England.

  12. Britain once imported chiefly _____ and exported mostly ______.

  A. manufactured products/raw materials

  B. raw materials/manufactured products

  C. foods/minerals

  D. minerals/foods

  13. Britain's leading customers and suppliers are France,Germany and _____.

  A. Japan

  B. Belgium

  C. the Netherlands

  D. the United States

  14. Which of the following is not true of Britain's foreign trade?

  A. The value of Britain's exports of goods usually exceeds the value of its imports.

  B. The value of Britain's imports of goods usually exceeds the value of its exports.

  C. Manufactured goods now account for about 85% of British imports and about 80% of its exports.

  D. Most of the United Kingdom's trade is with other developed countries,especially other members of the European Union.

  15. The European Union(EU)is an organization of 15 _____ that promotes cooperation among its members.

  A. European countries

  B. developed countries

  C. Western European countries

  D. Southern European countries

  16. Which of the following is not true of the European Union?

  A. The United States is also a member of the EU.

  B. The members of the EU cooperate in many areas,including politics and economics.

  C. The EU is a major economic unit.

  D. The combined value of the union's imports and exports is greater than that of any single country in the world.

  17. Headquarters of the European Union are in ______.

  A. Paris,France

  B. London,Britain

  C. Berlin,Germany

  D. Brussels,Belgium

  18. _____ started as a trading post of the Roman Empire about AD 43.

  A. The City of Westminster

  B. The City of London

  C. West End of London

  D. East End of London

  19. Today,the City of London is the business center of London where _____ are located.

  A. big supermarkets

  B. theatres and cinemas

  C. large financial organizations

  D. restaurants and cafes

  20. What is Lloyd's?

  A. It is a famous bank.

  B. It is a big department store.

  C. It is a famous insurance company.

  D. It is a large hotel.

  1.B 2.C 3.B 4.B 5.A 6.B 7.C 8.C 9.D 10.D 11.A 12.B 13.D 14.A 15.C 16.A 17.D 18.B 19.C 20.C

1 2 3 4 5 6 7 8 9
高效毕业班 自考整专业高端班