学历改变命运
24小时客服:010-82335555
当前位置:首页> 英语国家概况 > 2012年自考《英语国家概况》冲刺练习三

2012年自考《英语国家概况》冲刺练习三

2012年08月14日    来源: 网络   字体:   打印

  I. Read the following unfinished statements or questions carefully. For each unfinished statement or question four suggested answers marked A,B,C and D are given. Choose the one you think best completes the statements or answers the question.

  1. In the reign of William I,the ____were at the bottom of the feudal scale.

  A. knights

  B. villeins

  C. lesser nobles

  D. freemen

  2. The Domesday Book was completed in____.

  A. 1086

  B. 1085

  C. 1087

  D. 1006

  3. When William I died in Normandy in ____he left England to his second son William.

  A. 1100

  B. 1153

  C. 1087

  D. 1135

  4. William II was known as William Rufus because of his____.

  A. independence

  B. efficiency

  C. filial piety

  D. red complexion

  5. ____ was the founder of the Plantagenet dynasty and ruled England for 35 years.

  A. Henry I

  B. King Stephen

  C. Henry II

  D. Count of Anjou

  6. William Rufus (William II)was killed by an arrow when he was hunting in____ in August l100.

  A. the New Forest

  B. Pevensey

  C. Winchester

  D. Gloucester

  7. Henry II took some measures to bring the disorders of ____reign to an end.

  A. Henry I's

  B. King Stephen's

  C. William II's

  D. Edward the Confessor's

  8. Which of the following statements is NOT true?

  A. Henry II did some renovations of castles built in Stephen's time.

  B. Henry II recalled grants of Royal lands made by Stephen.

  C. Henry II strengthened the powers of his sheriffs.

  D. Henry II relied for armed support upon a militia made up of English Freemen.

  9. Henry II divided the country into ____circuits and appointed traveling judges to each of them.

  A. three

  B. four

  C. five

  D. six

  10. Which of the following statements is NOT true?

  A. The Bishop's courts could punish by means of censure.

  B. The Bishop's courts could inflict corporal punishment.

  C. The Bishop's courts could punish by means of excommunication.

  D. The Bishop's courts could punish by mean of penance.

  11. After Thomas Becket rejected the Constitutions of Clarendon Henry II____.

  A. appointed him Chancellor of England

  B. made him Archbishop of Canterbury

  C. drove him into exile

  D. increased the Jurisdiction of the church courts

  12. Thomas Becket spent ____years on the continent and returned to England in 1170.

  A. four

  B. five

  C. six

  D. seven

  13. The Great Charter (or Magna Carta)was signed by King John at Runnymede in____.

  A. 1162

  B. 1164

  C. 1210

  D. 1215

  14. Simon de Montfort summoned in____ the Great Council to meet at Westminster,together with two knights from each county and two citizens from each town.

  A. 1242

  B. 1258

  C. 1265

  D. 1266

  15. Which of the following statements is NOT true?

  A. In the 13th century a Black Rod went between the two Houses of Parliament for liaison and to discipline the members.

  B. In the 13th century Parliament only met by royal invitation.

  C. In the 13th century Parliament's role was to offer advice,not to make decisions.

  D. In the 13th century the most important part of Parliament was the House of Lords.

  16. During the reign of ____,Wales was brought under English rule.

  A. Henry III

  B. Edward I

  C. Edward II

  D. Edward III

  17. ____ became the first prince to hold the title of Prince of Wales,which continues to be borne by the eldest son of the reigning monarch.

  A. Richard I

  B. Henry III

  C. Edward II

  D. Edward III

  18. The chief demand of the peasants during the Peasant Uprising of 1381 was____.

  A. the abolition of villeinage

  B. the punishment of the King's ministers

  C. the increase of wages

  D. the reform of the church

  19. Wat Tyler was killed by William Walworth,____.

  A. Archbishop of York

  B. Mayor of London

  C. Archbishop of Canterbury

  D. the Treasurer

  20. The Peasant Uprising of 1381 did not direct against____.

  A. the rich clergy

  B. the lawyers

  C. the landowners

  D. the town traders

  1. B 2. A 3.C 4. D 5. C 6. A 7. B 8. A 9. D 10. B 11. C  12. C   13. D 14. C 15. A 16. B 17. C 18. A 19. B 20. D

1 2 3 4 5 6 7 8 9
高效毕业班 自考整专业高端班