您的位置:自考365 > 复习指导 > 笔记串讲 > 文学 > 2002年4月浙江省高等教育自学考试外贸英语写作试题

2002年4月浙江省高等教育自学考试外贸英语写作试题

2005-06-10 00:00   【 】【我要纠错

  课程代码:00097

  第一部分 选择题

  Ⅰ。Directions:There are 20 sentences in this part.For each sentence there are four choices marked A,B,C and D.Choose the ONE that best completes the sentence and write it on the answer sheet.(在下列各题中选择一个最佳答案并写在答题纸上。) 20%

  1.We would be glad to receive your _______ export prices on the basis of CIF Shanghai.

  A.low possible B.possible low

  C.lowest possible D.lower possible

  2.We are _______ exporters of all kinds of Chinese goods.

  A. better-establish B.well-established

  C. good-establishing D.well-establish

  3._______for more than 30 years,we are confident we can give our customers complete satisfaction.

  A.Being in business B.Having been in business

  C.In business D.We are in business

  4.We should consider the said firm quite reliable for _______ engagement as you mentioned.

  A.such an B.such as

  C.such a D.such like

  5.We must have the goods not later than 20th October _______ our stock is running short.

  A.when B.that

  C.which D.as

  6.The export sewing machines _______ in stout water-proof material,and _______ in pairs in light-weight crates.

  A.are wrapped……being packed B.are wrapping……packing

  C.are wrapped……packed D.being wrapped……are packed

  7.Of all the solutions to the disputes,the one proposed by Mr.Jackson is _______.

  A.the most perfect B.most perfect

  C.the most nearly perfect D.the perfects

  8.Information about the current foreign markets _______ very important to our company.

  A.is B.was

  C.are D.were

  9._______in the labor market,he has enrolled in a computer course.

  A.Be competitive B.Being more competitive

  C.Being competitive D.To be more competitive

  10.Our Accounts Receivable Department has written to you three times;_______,we have had no response to our letters.

  A.consequently B.moreover

  C.thus D.however

  11.Send your questions to Mary Adams,_______ is the director of Public Relations,for a quick reply.

  A.who B.which

  C.whom D.that

  12.The numbers in the key do not correspond _______ those in the lessons.

  A.for B.to

  C.on D.at

  13.The trading company _______ a big loss raised a claim against the exporter.

  A.be suffered B.suffered

  C.to suffer D.suffering

  14.A chart showing all staff positions and responsibilities _______ prepared by the Vice President.

  A.was B.has

  C.were D.have

  15.This year‘s sales in many companies were lower than _______.

  A.lat year‘s B.which of last year’s

  C.last year D.in last year

  16.The person to win this year‘s Business Man is thought to be _______.

  A.his B.he

  C.them D.they

  17.Our two_______(Certificated Public Accountants) both asked for leave of absences in June.

  A.CPAS B.C.P.A.s

  C.cpas D.CPAs

  18.Were both your _______ cars ticketed on the same day

  A.sister-in-law‘s B.sisters’-in-law

  C.sisters-in-law‘s D.sister’s-in-law

  19.Because_______ renters demanded our rights,a committee was appointed to study the matter further.

  A.us B.them

  C.we D.it‘s

  20.Salaries for temporary positions seem to be higher than_______.

  A.that of permanent B.permanent

  C.that permanent D.those for permanent

  第二部分 非选择题

  Ⅱ。There is one mistake in each of the following questions.Detect and correct the mistakes.Write your corrections together with the mistakes on the answer sheet.(下列每句各有一个错误,找出错误并改正。请将错误及改正写在答题纸上。) 20%

  Example:Who‘s taking care the dog while you’re away

  taking care → taking care of

  21.The embargos on shipments from certain countries encourage trade with friendly nations.

  22.Sinopec plans to set up joint ventures with three foreign oil giants,allow them each 500 stations within three years.

  23.There is usually more labor piece among office workers than in factories.

  24.Although he joined the firm only last year,he is already senior than me.

  25.He told me that New York is larger than any city in America.

  26.The garments have been cleaned and are ready-to-wear.

  27.His missing the bus is an every day occurrence.

  28.No one but my friend and me spoke up during the discussion.

  29.The management is content to the turnover accomplished this month.

  30.Walking down the street,many tall buildings began to appear before me.

  Ⅲ。Write logical sentences with the words and phrases given.(用所给的词和词组写出符合逻辑的句子。) 10%

  31.your/sure/between/I am/will help/present visit/economic and trade/promote/relations/our two countries

  32.inform us/please/at once/so that/of your telex number/we will/reply to/be able to/your query

  33.my purpose/to improve business/it is/to find out/of the visit/the possible measures/about/to be taken

  34.of/a travel agency/the/Marketing Manager/specializing in holidays/pleased to/would be/hear of/in airfares/a reduction

  35.we/consider/unless/placing an order/will not/you can/give us/of 10%/a price reduction

  36.coming from/the computers/inferior to/the Far East/those manufactured/are not/in Europe

  37.we will/supply/be unable to/the goods/we receive/payment/unless/in advance

  38.are not/you/a license/allowed/electronic equipment/to import/without

  39.at this stage/removed from/of the process/it is/that/any products/are/the assembly line/of inferior quality

  40.a number of/have been/smoking/received from/requests/employees/in offices/asking that/be banned

  Ⅳ。Each of the following sentences contains one punctuation error.One punctuation in each is either missing or misused.Detect the error and write the missing punctuation or your correction together with the word before the punctuation on the answer sheet.(下面每句都有一个标点符号错误,该用标点处未用标点或标点符号用错。改正错误或补写标点,并将其与前面的一个单词一起填写在答题纸上。) 10%

  Example:A.What a nice present you gave me. me!

  B.You think you are right don‘t you  right,

  41.I don‘t know how to answer that question

  42.Don‘t forget to cross your ts.

  43.Ouch I think I‘ve broken my toe.

  44.It was James‘ father not her mother,who visited her recently.

  45.It is a dependable fool proof method.

  46.Our company produces many fine products it has,in fact,a reputation for quality merchandise.

  47.In the first quarter prices rose 5 per cent;in the second quarter,3 per cent and in the third 7 per-cent.

  48.Frank Stanley,III will replace his grandfather,Frank Stanley,Sr.,as president of the company.

  49.Stallions yield the highest prices;but mares can also be extremely expensive.

  50.Help,Help!Someone has fallen into the river.

  Ⅴ。Memo Writing 15%

  Write a memo in about 50 words.

  You received a letter from a British customer complaining of the late delivery of their Order No.366.Then you looked into the matter and found it was the fault of your dispatch department.

  Write a short memo to your assistant,Jack Zhou.

  Ask him to visit your dispatch department and urge them to dispatch the order.

  Specify the goods,quality,and the deadline for dispatch.

  Add any relevant information you can think of.

  Ⅵ。Letter Writing 25%

  Write a letter in 130-150 words.

  Write a sales letter to an old customer who placed an order with you two years ago,and draw his attention to some new products which represent a great improvement on some of the models he has sold successfully.Your letter should cover the following particulars:

  对方是你公司的老客户,曾大批订购你公司生产的开关装置(switchgear),之后就没有再订过货。

  告知客户你公司最近在市场推出一种最新高压(high voltage)开关装置,并介绍新产品的特点。

  随函寄上产品规格及价格表供对方参考,并强调尽快订货的重要性。

  浙江省2002年4月高等教育自学考试

  外贸英语写作试题参考答案

  课程代码:00097

  Ⅰ。Directions:There are 20 sentences in this part.For each sentence there are four choices marked A,B,C and D.Choose the ONE that best completes the sentence and write it on the answer sheet.(在下列各题中选择一个最佳答案并写在答题纸上。) 20%

  1.C 2.B 3.B 4.A 5.D

  6.C 7.C 8.A 9.D 10.D

  11.A 12.B 13.D 14.A 15.A

  16.B 17.D 18.C 19.C 20.D

  Ⅱ。There is one mistake in each of the following questions.Detect and correct the mistakes.Write your corrections together with the mistakes on the answer sheet.(下列每句各有一个错误,找出错误并改正。请将错误及改正写在答题纸上。) 20%

  21.embargos→embargoes

  22.allow→allowing

  23.piece→peace

  24.than→to

  25.any city→any other city

  26.ready-to-wear→ready to wear

  27.every day→everyday

  28.me→I

  29.to→with

  30.many tall buildings began to appear before→I began to see many tall buildings;

  or: Walking down the street→When I walked down the street

  Ⅲ。Write logical sentences with the words and phrases given.(用所给的词和词组写出符合逻辑的句子。) 10%

  31.I am sure your present visit will help promote economic and trade relations between our two countries.

  32.Please inform us of your telex number so that we will be able to reply to your query at once.

  33.It is my purpose of the visit to find out about the possible measures to be taken to improve business.

  34.The Marketing Manager of a travel agency specializing in holidays would be pleased to hear of a reduction in airfares.

  35.We will not consider placing an order unless you can give us a price reduction of 10%.

  36.The computers coming from the Far East are not inferior to those manufactured in Europe.

  37.We will be unable to supply the goods unless we receive payment in advance.

  38.You are not allowed to import electronic equipment without a license.

  39.It is at this stage of the process that any products of inferior quality are removed from the assembly line.

  40.A number of requests have been received from employees asking that smoking be banned in offices.

  Ⅳ。Each of the following sentences contains one punctuation error.One punctuation in each is either missing or misused.Detect the error and write the missing punctuation or your correction together with the word before the punctuation on the answer sheet.(下面每句都有一个标点符号错误,该用标点处未用标点或标点符号用错。改正错误或补写标点,并将其与前面的一个单词一起填写在答题纸上。) 10%

  41.question →question.

  42.ts→t‘s

  43.Ouch→Ouch!

  44.father→father,

  45.dependable→dependable,

  46.products→products;

  47.third→third,

  48.Stanley,III→Stanley III

  49.prices;→prices,

  50.Help,→Help!

  Ⅴ。Memo Writing 15%

  Write a memo in about 50 words.

  To:Jack Zhou

  From:(your name)

  Subject:Order No.366

  Date:(today‘s date)

  I received a letter from a customer in Britain who complained about the late delivery of their Order No.366 for 100 sets of Model DX fax machines.The delay is due to the negligence of our dispatch department.Could you go to the dispatch department and tell them to send the order before the end of this month

  Thanks!

  Part Six:

  Ⅵ。Letter Writing 25%

  Write a letter in 130-150 words.

  Dear Sirs:

  Two years ago we had the pleasure of supplying you with a number of switchgear.Since then we heave received no order form you.Perhaps our previous did not fit your requirements.

  Now we wish to inform you that we have just introduced our latest high voltage switchgear on to the market.Our research engineers have finally come up with the answer to some of those problems you had with high voltage currents.The present product is insulated with a special resin which is as tough as metal,cracking-resistant,and very economical,and has passed test after test run by our engineers.

  We are enclosing specifications and a price list for you consideration and hope to receive an early order from you as other buyers are showing their great interest in this product.

  Yours sincerely,

 

本文转载链接:2002年4月浙江省高等教育自学考试外贸英语写作试题

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划