您的位置:自考365 > 复习指导 > 历年试题 > 2001年10月浙江省高等教育自学考试听力试题

2001年10月浙江省高等教育自学考试听力试题

2005-06-10 00:00   【 】【我要纠错

  课程代码:10052

  全部答案写在答题纸的相应位置上,否则不记分

  Part Ⅰ:Short dialogues and passages 40%

  Section A:

  Directions: In this section, you will hear an announcement. It will be read only once. Please listen carefully and complete the following information about this announcement.

  (1)Airways:_____________

  (2)Destination:_____________

  (3)Flight Number:_____________

  (4)Content of Announcement:_____________

  (5)Cause:______________

  Section B:

  Directions: In this section, you will hear a flight announcement. It will be read only once. Please listen carefully and fill in the missing information according to what you hear on the tape about this flight announcement.

  Airline Destination Flight number Gate Number

  British airways (1) 500 Gate2

  British Airways Singapore (2) Gate6

  Austrian Airlines Vienna (3) (4)

  Iran Air (5) (6) Gate12

  American Express Madrid (7) Gate9

  Air France (8) (9) Gate4

  (10) Athens (11) (12)

  Midwestern Airways (13) (14) (15)

  Section C

  Directions: In this section, you will hear four short dialogues. Each will be spoken only once. Please listen carefully and fill in the following blanks according to what you hear on the tape.

  Dialogue 1

  —I wish you wouldn‘t 1 your TV So 2 .

  —Sorry. Were you trying to 3

  —Yes, and while I think of it —please ask when you 4 the iron.

  —I really ought to have 5 better, sorry.

  Dialogue 2

  — I 6 you take in foreign students.

  — Yes, if you don‘t mind 7 .

  — How much is it

  — 8 pounds per week including 9 .

  —Do you think I could have a look at it, please

  —We‘re having it decorated at the moment. Will 10 do

  Dialogue 3:

  —I was wondering whether you needed any 11 .

  —What were you thinking of

  — A 12 job of some 13 .

  —Have you done anything 14

  —Not so far, no.

  —There is 15 at present, but look 16 in a week.

  Dialogue 4

  —How do you 17 it, sir

  —Just a trim, please.

  —Would you 18 it 19

  —No, thank you. Just 20 it as it is.

  Part Ⅱ:Longer dialogues and passages.30%

  Section A

  Directions: In this section, you will hear three dialogues. They will be read twice. When you hear them, read the three possible answers in your test paper and choose the best answer (a, b, or c) for each of the following questions.

  Dialogue 1:

  (1)Who was Sam Lewis

  A. An army officer.

  B.A custom officer.

  C.A smuggler.

  (2)Where did Sam work in the past

  A.In a big city.

  B. In a small town.

  C.In a busy shopping center.

  (3)How did Sam feel about his job

  A.He liked the busy job.

  B.He enjoyed an easy life.

  C.He liked working hard.

  (4)When did Draper usually arrive at the border

  A.Early in the morning.

  B.Late at night.

  C.Right at noon.

  (5)Why was Sam in Bermuda last year

  A.On business.

  B.On holiday.

  C.Visiting his relatives.

  (6)Where did Sam meet Draper last year

  A.In a restaurant.

  B.In a pub.

  C.In a luxurious hotel.

  Dialogue 2

  (7)When does the story take place

  A.In the morning.

  B.In the afternoon.

  C.In the evening.

  (8)Who is George‘s mother worried about

  A.Her husband.

  B.Her son.

  C.Her brother.

  (9)What does George‘s mother want

  A.She wants her husband to talk to George.

  B.She wants her son to eat, drink and be merry.

  C.She wants her son to study in a university.

  (10)When did George leave school

  A.Three months ago.

  B.Three years ago.

  C.Two months ago

  (11)According to George‘s mother, what doesn’t he do every day

  A.Smoking.

  B.Playing records.

  C.Getting drunk.

  (12)Where did they have the talk

  A.In the bedroom.

  B.In the study.

  C.In the living-room.

  (13)What jobs has George‘s mother not suggested

  A.In a bank.

  B.In an insurance company.

  C.In a university.

  (14)What does George want to do at the moment

  A.To travel and see the world.

  B.To work with a travel agency.

  C.To stay at home and take a test.

  Dialogue 3:

  (15)Where does this dialogue most probably take place

  A.In a cinema.

  B.At the speakers‘ home.

  C.At a party.

  (16)What is the relationship between the speakers

  A.Husband and wife.

  B.Mother and son.

  C.Father and daughter.

  (17)What are the speakers doing

  A.Recalling the past nostalgically.

  B.Seeing a film together.

  C.Having a quarrel.

  (18)Which of the following is the thing that they used to do and are still doing now

  A.Running barefoot through the park.

  B.Going to the cinema together.

  C.Going for a walk.

  (19)Which of the following statements summarizes the woman‘s ideas

  A.They shouldn‘t have got married.

  B.Life is not as interesting as before.

  C.They should do more silly things together.

  (20)What will the man do

  A.He will go out to have a walk.

  B.He will go to the cinemas alone.

  C.He will go to live with his parents.

  Section B:

  Directions: In this section, you will hear two passages. Each will be read twice. After you hear each of them, please write a T in front of a statement if it is true according to the tape and write an F if it is false.

  Passage one

  ( )1.The family came to meet Carlos at the station.

  ( )2.Carlos felt nervous when he first saw Mrs. Johnson and her children.

  ( )3.Carlos especially enjoyed driving in the countryside and seeing the colorful leaves on the trees.

  ( )4.The two kids of the family were very friendly to Carlos.

  ( )5.Carlos went to watch the community square dance with the Johnsons.

  ( )6.Carlos is a good soccer player in his school.

  ( )7.Carlos would like to teach the children to play soccer.

  ( )8.Carlos danced with everyone in the community.

  ( )9.Carlos would like to go and visit the Johnsons again during summer holidays.

  ( )10.Carlos would like to entertain the Johnsons in his country someday.

  Passage two

  ( )11.All solicitors are rich and prosperous, and the speaker is one of them.

  ( )12.His two secretaries are rather inefficient.

  ( )13.Mr.Polland is a small, tidy man with a large head and round, fashionable glasses.

  ( )14.According to the solicitor, if the building company sells the house less than what Mr. Polland has paid,Mr.Polland will not get back any money.

  ( )15.Mr.Polland only received sixty pounds after the house was sold.

  Section C

  Directions: In this section, you will hear a dialogue. It will be read twice, After you hear it, you are asked to write the main idea of the dialogue. Please listen carefully.

  Tom is telling Eddie about ____________________.

  Part Ⅲ Dictation 30%

  Directions: In this section, you will hear a long passage. This passage will be read to you four times. The first time it will be read through without stopping. Listen carefully and do not write. During the second and third times there will be a pause after each sense group and you are required to fill in the blanks numbered 1 to 10 with the exact ords you have just heard. Finally, the passage will be read to you once again and you may check your writing.

  Judo is a sport for two players. The sport is governed 1 .Before and after a match 2 . A match is won 3 .A player wins a point 4 so that he is unable to move for thirty seconds; when 5 by using strangleholds or armlocks; and when 6 .A player wins a half point when

  7 for only twenty-five seconds. Kicking. hitting, and gouging are not allowed. A referee watches the players and decides 8 . A player 9 first wins the match. A contest or match may 10 .

  浙江省2001年10月高等教育自学考试

  听力试题参考答案

  课程代码:10052

  Part Ⅰ:Section A

  Airways: BA

  Destination: New York

  Flight Number: 516

  Content of Announcement: Delay

  Cause: late positioning of the aircraft to the stand

  Section B:

  1)Tokyo 2)11 3)455 4)Gate 8 5)New York

  6)318 7)641 8)Paris 9)814 10)Olympic Airways

  11)260 12)Gate 2 13)Boston 14)74 15)Gate 24

  Section C

  1.have 2.loud 3.sleep 4.borrow 5.known

  6.believe 7.Sharing 8.9 9.heating 10.Friday

  11.Pat-timers 12.hotel 13.sort 14.similar 15.nothing

  16.back 17.want 18.like 19.washed 20.leave

  Part Ⅱ。 Section A

  1.b 2.b 3.b 4.a 5.b 6.c

  7.c 8.b 9.a 10.a 11.c 12.c

  13.c 14.a 15.b 16.a 17.c 18.b

  19.b 20.c

  Section B:

  1.T 2.F 3.T 4.T 5.F 6.F 7.T 8.F 9.F 10.T

  11.F 12.T 13.F 14.F 15.T

  Section C:

  Tom is telling Eddie about the moment When he was most frightened in his life. That was when he ,in the middle of a swim in a lake, discovered that he was too tired to swim back to shore. Fortunately he was saved by his friends.

  Part Ⅲ。Dictation:

  1.by strict rules of politeness.

  2.the players must bow to each other.

  3.on points or superior play.

  4.when he holds his opponent on his back

  5.he forces his opponent to give up

  6.he makes a clean throw.

  7.he holds his opponent down

  8.who wins each point.

  9.who wins the necessary amount of points

  10.last up to twenty minutes.

 

本文转载链接:2001年10月浙江省高等教育自学考试听力试题

分享到:
  • 站内搜索
  • 课程搜索
  • 试题搜索

热门搜索:教材 报名 查分 免考 考试计划